Rasa2 leh bayang dak rasa kek ni camne? rasa coklat, rasa masam2 blueberry dan rasa lemak2 cheese cream... Promise will share this recipe ok..
KEK COKLAT BERINTI
Bahan2 :
250 unsalted butter - dilembutkan
220 gm gula castor
3 biji telur
330 tepung naik sendiri - diayak
1 st soda bicarbonat - diayak
secubit garam-diayak
20gm serbuk koko - diayak
150 ml susu segar
20gm choclate emulco
Bahan2 Filling:
Blueberry filling
Cheese filling ( dimasukkan ke dalam piping beg ) ( Lebihan dari cheese tart )
Cara2:
1. Putar unsalted butter dengan gula kastor hingga lembut kembang dan gebu.
2. Masukkan telur sebiji2 sambil terus memutar hingga telur sebati dan kembang.
3. Masukkan susu segar selang seli dgn bahan2 yang diayak. Putar sebentar.
4. Masukkan choclate emulco. Putar maksimum sekejap saja.
5. Masukkan 1 @ 2 sudu besar adunan ke dalam acuan.
6. Masukkan 1 sudu kecil blueberry filling ( lebih pun takpa..suka ati je)
7. Masukkan adunan kek yg selebihnya hingga 3/4 penuh
8. Paipkan cheese filling ke dalam adunan kek tadi.
9. Bakar dalam oven pada suhu 180c selama 20 - 30 minit.
rajinnya ejay ni....nampak sedap tu...
ReplyDelete