My Followers

January 31, 2011

Cookies Hantaran

 Assalamualaikum.. sebenarnya dah lama sgt tak buat cookies ni.. aku rasa last aku buat cookies camni 2 thn lepas kot.. ish..lupa lak.. heheh. Tapi kali ni kawan fb aku yg dah jadi geng lani, Nana Caldina.. tempah cookies ni sbg gift hantaran untuk kawan dia.. Hopefully nana dan kawan yg terima gift ni suka dgn cookies ni... Nana, toche2 arr... :D





 

January 30, 2011

2 Tiers Wedding Cakes

 Kek 2 tingkat yang ditempah oleh Lizawati untuk majlis perkahwinanan rakannya di Butterworth. Temanya biru turquoise..Terima kasih Liza.. :D


 

Untuk Birthday

 Assalamualaikum.. birthday cake yang ditempah oleh Pn. Shikin untuk anaknya.. minta ada gambar strawberry shortcake.. Hopefully anaknya auni suka dgn kek ni ya.. Thanks..
 Cookies ni ditempah oleh Yamunai @ Jo untuk birthday ibunya.. memula aku letak stick kat cookies ni..tapi stick byk yg tak lekat, so aku terpaksa tanggalkan stick tu.. sori yer Jo.. anyway thanks a lot for this ordering.. :D

 

January 27, 2011

Untuk Pujaan Hati

 Tempahan dari someone kepada Hamizi di Kilang Alpha Plant 2.. ni kira secret admire la.. Someone tu nak cuppies ni bertemakan M.U.. Sebab yg terima ni lelaki, aku buat hias simple2 jer.... Tq na....
 Special moist black forest cuppies ni dari Ainul, USM Penang kepada boyfriend dia bernama Hatim di Sg.Seluang Lunas.. Thanks Ainul..

 

January 23, 2011

Untuk Buah hatinya..

 Assalamualaikum.. choc moist cake seberat 2kg ni ditempah oleh Aamanda Ricka untuk Nazirul di UiTM Penang..Aamanda ada tunjukkan sample design yg dia nak..dan bunga warna-warni.. untuk design yg bunga sederet rapat2 mcm dlm gambar yg dia tunjuk tu tu aku dah tukar sket2.. Thanks dik..

January 20, 2011

Marble Choc Cheese Cake

 Tempahan daripada Hani ahad lepas....Ni kali kedua hani tempah dari RUC.. Marble Choc Cheese ni beratnya lebih kurang 1.7kg dan sebenarnya takda topping coklat tapi disebabkan ada lebihan coklat ni, aku cairkan semula pastu curah je atas kek hani ni.. hope hani suka ya... thanks Hani..

January 17, 2011

Love Theme

Zulaikha Nadia minta aku buatkan cuppies hantaran dgn white, blue n love theme.  Sedikit marble effect dan silver dusting aku selitkan atas hiasan cuppies ni. Thanks ya..

January 13, 2011

Happy Birthday Nurin

Assalamualaikum..
1000 biji Cupcake Berkat ni ditempah oleh Huslina sebagai door gift untuk majlis perkahwinan adiknya ujung minggu ni..
 dan kek choc moist ni ditempah oleh Huslina gak untuk birthday anaknya Nurin.. Tengkiu Ina.. :D


 

January 12, 2011

Lemon Peachy Cake

 Lemon Peachy Cake ni aku buat semlm untuk Aisya bawa ke sekolah.. Isi sikit dalam bekas cuppies untuk anak buah aku si Faizal tu rasa.. Dia kata sedap.. ada rasa 2 dalam 1..dan lembut je kek ni... Itu kata Faizal la.. pagi ni baru sempat rasa sikit, tapi deria rasa takleh nak tangkap apa2 sebab aku selsema & demam sikit pagi ni.. Family aku pun cakap kek ni sedap..so kesimpulannya sedap la kot kan.. heheh.. Berat kek ni lebih kurang 550gm.. Jadi kalau ada sesapa nak order, sila la contact ye.. :D


Slide 1

Slide 2

Slide 3

Cuppies

Sepintas Lalu

get this widget here