My Followers

May 24, 2009

Strawberry Cuppies

Bekenan betoi aku tgk kaler cuppies ni.. nampak comei.. Cuppies ni En. Am yang order untuk buah hati tersayang.. Cik Damia.. En. Am minta kalau boleh cup tu nak yg kecil2 saja.. Jadi aku guna solo cup ni yg bersaiz 'xs' je.. bila susun penuh2 dalam kotak nampak comel2 pulak.. kek ni plak kek choc moist kegemaran buah hati dia ler..

En. Am kata dia suka kaler kuning, Damia lak suka pink.. dan suka makan 'aising'.. Hmm kena boh buttercream lebih la kalau camtu kan.. hehehe.. Lepas bincang2, kami persetujui utk design yg paling simple di donia.. kihkihkihkih....

Dah selamat antar kat En. Am kul 7.30 pagi tadi masa on de way p keja.. Sengeh2 ja En. Am terima cuppies ni.. Katanya kapis xs ni simple n sweet... Hmmm..lega chekkk... :D
Terima kasih ya En. Am.. jgn lupa order lagi nooo...

May 20, 2009

Decorated Cookies

Dapat order decorated cookies untuk Hari Guru baru2 ni.. first time buat.. dan tak susah seperti yang disangka.. Kalau tak penah try mmg rasa susah.. di mana ada kemahuan di situ ada jalan kan? hehehe...

Kelas Cuppies 16/5/09

Kelas kapis ni berlangsung dengan meriah sebab ada tukang crita..dan tukang gelak..hehehe..
Suka main2 betul.. mungkin sebab nak cepat.... praktis atas board sat sgt.. semua nak cepat2 letak atas kek.. tapi kak yan paling concentrate.. kak su dgn siti keja dok gelak2.. rupanya kak su dgn siti ni penah dok berselisih bahu tapi tak kenai nama.. so di umah aku depa mula hai-hai... hmm dunia ni kecik ja kan.. apa pun lepas ni kak yan, kak su dgn siti kena byk praktis lagi tau..
Terima kasih sebab attend kelas ni.. jumpa lagi noo..












Kelas Tart 15/5/09





Sungguh aku busy minggu ni... Ni gambar2 kelas tart last week..

Kalau diikutkan ada 3 org yg akan attent tapi 2 org tu cancel sebab ada hal.. takpa nya.. mana yg ada kita proceed aja..
Kat area Kulim ni susah tul nak jumpa stoberi..kiwi pun kadang2 ja muncul.. hmmm nasib..nasib..

Kelas ni dihadiri oleh seorang cikgu..Feeza namanya.. gambar dia tak dpt la nak letak kat blog ni sebab empunya diri tak mau org tgk muka dia yg cantik tu.. hehehe..

May 14, 2009

Sukaneka Qirati

alIni keja aku lunch time tadi.. sebab aku mengantok tahap impak maksima teruks punya tadi... Jadi saja edit gambar2 sukan yg aku amik aritu utk bagi otak aku cergas sket.. elok ke tak elok ke..cantik ke dak ke.. layan je la noooo... janji ilang ngantuksss.. heheh...










HAPPY BIRTHDAY JEEHA






HAPPY BIRTHDAY JEEHA.
SEMOGA JADI ANAK YANG SOLEHAH DAN DIBERKATI SERTA DILINDUNGI ALLAH SELALU.

Lala


Comei dak? ni anak member abg aku.. sgt comel kan..putih gebu dan saaangat keletah.. Agak susah nak snap gambar dia sebab dia mcm malu2 meoowww dgn aku... tapi aku suka anak kecil yang bernama Lala ni..

May 13, 2009

Cuppies Untuk Ibu tersayang

Salam pengunjung blog ni.. sori ya sebab lambat update berita terkini.. Kabel kat sini kena curi dgn pencuri jahanam.. bengang betoi bila terputus hubungan dgn dunia luar.. nak fon susah..nak fax susah..nak bertenet pun susah... semua susah2 belaka.. bengang..bengang....


Kek kenit ni utk hari ibu.. hadiah dari Intan lagi untuk ibundanya.. Figurines yang aku buat utk kek kenit ni tak la makan masa sgt cuma aku mmg kesuntukan waktu sebab aku terlibat dlm beberapa program mendadak yg lain selain dari buat kek ni.. Untuk hari Khamis Jumaat & Sabtu yg lepas aku mmg agak sibuk. Kena buat fruit tart, choc moist, cc, sponge cake & cheesecake.. Tapi aku tau bukannya projek mega cam org lain pun cuma bila waktu agak terbatas bila byk urusan yg tiba hampir serentak.. aku pun berpinau la sat..
Khamis mlm aku siapkan tart buah yang alin & kak zetty order.. antar pagi jumaat jam 10.30. Kak zetty kata bleh buat breakfast tart tu.. aiyaaa baru nak breakfast ka.. hehe.. Tapi sayangnya aku tak amik gambar sebab kamera di umah mak... Lepas antar tart, aku terus ke Butterworth, ada urusan skit pasai keta.. On the way balik tu singgah tesco sat beli brg2....

Sampai umah dah kul 4 ptg.. teruih pederaih buat ciskek intan, choc moist utk kelas qirati, sponge cake & tart buah lagi untuk besday Jeeha.. semua ni utk hari Sabtu punya.. hmm takpa.. aku harus semangat!! hehehehe.. Gambar2 ciskek intan mcm kat entry di bawah ok..
Sabtu- pederaih dgn motor balik umah mak.. pasai jam 7.30 pagi mmg wajib kena ada kat umah mak untuk bawak aidil, airil & s.i.l ke padang di taman belakang untuk sukaneka anjuran kelas qirati taman sejahtera. Aku diminta untuk buat kek choc moist untuk sukaneka tu.. (gambar kek entry akan dtg ) Dan aku juga ditugaskan untuk mengambik gambar semasa acara sukan dijalankan.. sukan tamat kul 12 tgh hari... Abih sukan, antar depa semua balik pastu aku pederaih plak balik umah aku di hitech untuk buat kapis intan.. dan untuk aisingkan kek besday jeeha.. dan dpt 1 lagi order mengejut utk buat ciskek untuk pn. ramlah..
Sementara kapis intan dlm oven, aku bancuh adunan ciskek plak.. siap smua masuk oven lagi.. pastu aku aisingkan kek jeeha.. Selesai.. Potong buah utk tart jeeha plak.. susun suka hati sebab masa makin suntuk..Sambil tu sat2 call en.hubby tanya kul brapa leh sampai umah sebab nak kena antar ciskek intan.. tak syok la buat org tertunggu2.. susah jugak nak antar awai sebab kat umah cuma ada motor kapcai kesayangan aku tu ja.. Mak pun dok call berkali2 tanya bila aku nak sampai umah dia dgn segala kek dan tart buah tu.. sebab besday girl dah tunggu nak potong kek.. kawan2 jeeha pun dah ramai yg datang.. adehhh..
Akhirnya en.hubby pun sampai.. sian dia tak sempat nak rehat, aku dah ajak p antar ciskek intan dulu pastu terus p umah mak..seb baik umah kami dekat2 saja.. sampai umah mak aku dah penat gila.. org lain berparty, aku plak dok layan lelah.. huhuhuuu....
Kul 8.30mlm baru balik umah semula.. get ready nak aisingkan kapkek intan tadi.. rupanya nozzle rumput dah ilang.. mungkin dah terbuang skali dgn piping beg.. dah malam..mana nak cari kedai bakery yg masih bukak.. last2 aku buat sendiri ja.. guna piping beg tu pastu tebuk beberapa lubang untuk bagi aising tu kluar mcm rumput.. tapi tak la elok mcm guna nozzle.. adeh..deh..deh... sori ya intan.. tapi inilah hasil cupcake utk mak intan tu.. terima kasih kerana sudi order dgn saya ya..

sekian utk cerita saya di hari ini.. toche-toche..

Happy Birthday D.Jan & K.Chaq

Marble cheesecake ni Intan order untuk adik & kakaknya yg berada di Lunas. Rupanya satu taman kami ni... kecik tul dunia....

May 03, 2009

Menganyam Bakul

Kek Butter Oren.. Sapa yg order eh? sapa lagi kalau bukan Miss Moon.. heheh.. thanks arr Moon sebab mmg support habih biz aku.. Walaupun hang selalu order kek bajet tapi syukran... syukran...

Oit Moon, jgn lupa order lagi noo... :D

May 01, 2009

Cuppies utk Una


Repeat order ntah kali ke berapa ( tak terkira dah.. heheh) dari regular customer, Kak Su. Order 2 boxes untuk majlis hari lahir anaknya Husna.. Cuppies ni dibawa ke sekolah Una.. Kak Su minta design campur2 & it's up to me to decide.. well camni lagi sonang.. Thanks kak su..

Slide 1

Slide 2

Slide 3

Cuppies

Sepintas Lalu

get this widget here