My Followers

October 27, 2010

Hantaran Istimewea

 Kek2 ni semua ditempah oleh Diyana & Hafizi untuk majlis perkahwinan mereka pada 10.10.10 yg lalu.. Terima kasih byk2 untuk pasangan ni yg skali lagi sudi order dengan RUC.. semoga bahagia hingga ke anak cucu ye.. :D












October 26, 2010

Birthday Cake & Cuppies

 Salam..
aku busy betul lately ni..bila dah free sket waktu sebelah petang.. tenet lak buat hal.. nak upload pun berejam.. tensen jer.. lunch hour ni tenet ok lak.. sebab dah ok aku upload 2 skali lah..abih citer.. ni kek besday untuk budak2 tadika perpaduan di Lunas.. Ditempah oleh Cikgu Liza.. Cikgu liza slalu gak tempah dgn aku since last year.. so dah jadi regular customer la ni..hehehe... Kek ni kek span yang aku buat 2 lapisan.. selapis kek span coklat..selapis lagi kek span strawberry.. so budak2 bleh rasa dua perisa skaligus..heheheh.. thanks cikgu liza.. harap2 order lagi next time.. :D

 Cupcakes ni pulak ditempah oleh Cikgu Nurul dari Cameron Highlang untuk teman tapi mesranya yg sedang menjalani latihan praktikal di pejabat agama kulim.. Nurul request bunga color peach.. hmm ok kot peach ni.. tapi mmg sangat menyenangkan hati aku bila deal dgn cikgu yg sorang ni.. lemah lembut sungguh la... nmpak cam manja pun ada gak..hahahah..tapi honestly mmg dia seorang cikgu yang sgt baik hati dan lemah lembut.. comel jugak orgnya.. senang aku bersembang dgn dia..cam dah lama kenal.. masa jumpa aritu pun siap bagi buah tangan dari cameron highland lagi utk aku.. hmmm sronoknya rasa... heheheh..  harap2 silaturahim kita berpanjangan la ye cikgu nurul... :D dan terima kasih byk2 sebab sudi order dgn RUC.. :D





 

October 20, 2010

Delicious Strawberry Tartlet

Salam..
Maaf ya tak dapat nak ulas pjg2 entry ni.. sebab tgh kejar masa.. ni tempahan dari customers RUC baru2 ni... sila jamu mata ya... thanks to all.. harap2 sudi order lagi naa...


Tart strawberry ada 2 flavor.. satu lemon & satu lagi coklat..  Ditempah oleh Linda, USM Penang.

 
Yang ni lak untuk Alisa di Permatang Pauh dan Sis Zeti di Hi-Tech Kulim.

 
 Ini pulak ditempah oleh Mira dari Sg. Dua.. Mira amik tart ni di Lunas.. Thanks once again to all..
 



 

Set Hantaran Dari Yati


Tempahan dari Yati, Kulim.. Warna tema pink jugak..hehehe..ramai suka pink kan? aku pon suka gak.. hehehe... set cupcake tu yati nak cam yg aku buat utk asmidar dulu..cuma tukar arsenal kepada chelsea jer.. hmm senang jer tu.. harap2 yati suka la na... Thanks yati..



glitter-graphics.com 

Kek Hantaran

 Salam...
Tokey kedai bunga CTF Kota Kenari, Kulim tempah kek ni untuk dijadikan hantaran pertunangan anak gadisnya baru2 ni.. Kak Nor nak tema pink & purple. Selain dari kek ni kak nor tempah 2 jenis biskut gak untuk hantaran tapi aku tak snap pun gamba biskut2 tu..tak sempat sgt.. Bila hantar, kak nor kata dia suka kek ni.. menepati tema yg dia nak.. alhamdulillah.. tima kasih kak nor ya.....







October 19, 2010

Chocolate

 Tempahan coklat ni pula dari Fuza... fuza amik coklat ni dekat bank muamalat kelang lama.. Coklat ini fuza nak jadikan sebagai hantaran pertunangan.. Sempat la sembang2 sekejap dgn fuza.. cantik orgnya..kulit licin lak tu.. slim jer.. hmmm mmg sesuai jadi p.a.. hehehehe.. Anyway thanks fuza..& nice knowing you...

Moist Black Forest Special

 Farah dari KL tempah moist black forest special ni sebagai surprise sempena hari lahir kekasih hatinya yang berada di Gurun, Kedah pada 8.10.10 aritu.. mula2 farah order 16 pieces ja.. pastu farah call minta tambah lagi jadi 25 pieces.. Mungkin ramai kot yang nak makan..tu yg farah tambah order tu... apa pun sgt senang dan mudah deal dgn farah ni...suara pun manja2 jer dgrnya.. rupa pun comel... hmmm mesti bf sayang abis ni kan.. hehehe...
 Disebabkan aku sgt2 sibuk untuk persiapan kek2 lain, jadi aku minta jasa baik atifah untuk hantar cupcakes ni direct ke rumah bf farah ni... Nasib baik la atifah sudi jadi pengantar kali ni.. thanks so much tifah..jasamu dikenang ok... hehehhee... Terima kasih byk2 ek farah... semoga cepat sampai ke jinjang pelamin tau... heheh

 

Hantaran Dari Emi


Salam...
Aduhai...susahnya nak update blog lately ni..tenet ni slalu sgt problem.. tensen jek.. tergendala habih semua keja... pagi ni ok plak tenet ni... so aku kena cepat2 update gambar2 kek / cupcake yg aku dah buat sebelum ni.. Mesti ada customers aku yg tertunggu2 nak tgk kek diorang kan..especially yg order thru email jer.. Aku minta maaf la sebab lambat sgt upload gamba2 ni... mmg tak dpt nak dielakkan la.. jgn marah ya..


ok direct to the point, ni salah satu order yang aku terima a few weeks ago.. Emilia dari Taman Jati, Kulim tempah cupcakes fondant sebagai hantaran pertunangan beliau pada 10.10.10 yang lalu.. ramai kan yang bertunang/nikah pada 10.10.10... tarikh cantik giler.... Emi nak tema putih, hitam dan pink.. Kepada emi, thanks byk2 eh sebab order dgn RUC.. kawen nanti sila la tempah lagi... heheheh






 


 

October 12, 2010

Hantaran dari Azliza


Azliza kawan lama aku di sekolah menengah dulu tempah cupcake fondant ni untuk hantaran adiknya.. Maaf la liza..aku tak dpt nak p kenduri tu.. sebok sgt2..hang pun tau la camna aku sebok aritu kan.. takpa..nanti kenduri hang insya'allah aku p ok.. heheh




October 04, 2010

Kek Hantaran Dari Shikin


 Kek hantaran ni pulak di tempah oleh sahabat baik aku semasa di sekolah menengah dulu.. masa tingkatan 1-3 kelas lain2.. tapi bila masuk vokay yang aku dgn shikin duduk sebelah2 plak dlm kelas.. pastu terus jadi member baik... kek ni shikin order untuk adik ipar dia..minta aising sikit2 ja.. tapi aku rasa aising ni aku lebih sikit je sebab syok plak wat roses ni..dah lama tak wat roses dari buttercream ni.. hehehe... So aku deliver kek ni ke Sg. Ular.. Apa pun thanks shikin order dgn aku...
 
  

Slide 1

Slide 2

Slide 3

Cuppies

Sepintas Lalu

get this widget here