My Followers

May 13, 2009

Cuppies Untuk Ibu tersayang

Salam pengunjung blog ni.. sori ya sebab lambat update berita terkini.. Kabel kat sini kena curi dgn pencuri jahanam.. bengang betoi bila terputus hubungan dgn dunia luar.. nak fon susah..nak fax susah..nak bertenet pun susah... semua susah2 belaka.. bengang..bengang....


Kek kenit ni utk hari ibu.. hadiah dari Intan lagi untuk ibundanya.. Figurines yang aku buat utk kek kenit ni tak la makan masa sgt cuma aku mmg kesuntukan waktu sebab aku terlibat dlm beberapa program mendadak yg lain selain dari buat kek ni.. Untuk hari Khamis Jumaat & Sabtu yg lepas aku mmg agak sibuk. Kena buat fruit tart, choc moist, cc, sponge cake & cheesecake.. Tapi aku tau bukannya projek mega cam org lain pun cuma bila waktu agak terbatas bila byk urusan yg tiba hampir serentak.. aku pun berpinau la sat..
Khamis mlm aku siapkan tart buah yang alin & kak zetty order.. antar pagi jumaat jam 10.30. Kak zetty kata bleh buat breakfast tart tu.. aiyaaa baru nak breakfast ka.. hehe.. Tapi sayangnya aku tak amik gambar sebab kamera di umah mak... Lepas antar tart, aku terus ke Butterworth, ada urusan skit pasai keta.. On the way balik tu singgah tesco sat beli brg2....

Sampai umah dah kul 4 ptg.. teruih pederaih buat ciskek intan, choc moist utk kelas qirati, sponge cake & tart buah lagi untuk besday Jeeha.. semua ni utk hari Sabtu punya.. hmm takpa.. aku harus semangat!! hehehehe.. Gambar2 ciskek intan mcm kat entry di bawah ok..
Sabtu- pederaih dgn motor balik umah mak.. pasai jam 7.30 pagi mmg wajib kena ada kat umah mak untuk bawak aidil, airil & s.i.l ke padang di taman belakang untuk sukaneka anjuran kelas qirati taman sejahtera. Aku diminta untuk buat kek choc moist untuk sukaneka tu.. (gambar kek entry akan dtg ) Dan aku juga ditugaskan untuk mengambik gambar semasa acara sukan dijalankan.. sukan tamat kul 12 tgh hari... Abih sukan, antar depa semua balik pastu aku pederaih plak balik umah aku di hitech untuk buat kapis intan.. dan untuk aisingkan kek besday jeeha.. dan dpt 1 lagi order mengejut utk buat ciskek untuk pn. ramlah..
Sementara kapis intan dlm oven, aku bancuh adunan ciskek plak.. siap smua masuk oven lagi.. pastu aku aisingkan kek jeeha.. Selesai.. Potong buah utk tart jeeha plak.. susun suka hati sebab masa makin suntuk..Sambil tu sat2 call en.hubby tanya kul brapa leh sampai umah sebab nak kena antar ciskek intan.. tak syok la buat org tertunggu2.. susah jugak nak antar awai sebab kat umah cuma ada motor kapcai kesayangan aku tu ja.. Mak pun dok call berkali2 tanya bila aku nak sampai umah dia dgn segala kek dan tart buah tu.. sebab besday girl dah tunggu nak potong kek.. kawan2 jeeha pun dah ramai yg datang.. adehhh..
Akhirnya en.hubby pun sampai.. sian dia tak sempat nak rehat, aku dah ajak p antar ciskek intan dulu pastu terus p umah mak..seb baik umah kami dekat2 saja.. sampai umah mak aku dah penat gila.. org lain berparty, aku plak dok layan lelah.. huhuhuuu....
Kul 8.30mlm baru balik umah semula.. get ready nak aisingkan kapkek intan tadi.. rupanya nozzle rumput dah ilang.. mungkin dah terbuang skali dgn piping beg.. dah malam..mana nak cari kedai bakery yg masih bukak.. last2 aku buat sendiri ja.. guna piping beg tu pastu tebuk beberapa lubang untuk bagi aising tu kluar mcm rumput.. tapi tak la elok mcm guna nozzle.. adeh..deh..deh... sori ya intan.. tapi inilah hasil cupcake utk mak intan tu.. terima kasih kerana sudi order dgn saya ya..

sekian utk cerita saya di hari ini.. toche-toche..

2 comments:

  1. aku baca cite hang pun kelam kabut mcm cite hang...hehehehe...apa2 pun penat sekejap jer..kan?? kepuasan n pulangan nyer lumayan sih...

    ReplyDelete

Slide 1

Slide 2

Slide 3

Cuppies

Sepintas Lalu

get this widget here