My Followers

February 15, 2009

Nasi Goreng Ayam Golek


Aku suka ayam golek ni.. sedap.. beli kat Kelang Lama baru2 ni.. harga cuma RM14 utk seekor.. tak tau nak kata mahal ke murah tapi aku rasa worth it sebab sedap.. pastu balik umah buat nasi goreng untuk ecah plak.. Nasi goreng, aku mmg suka yg putih2 je.. mcm nasi goreng cina tu.. aku tak suka masak nasik goreng yg taruk kicap tu.. tapi kalau order kat restoran aku bedai ja.. kalau en.hubby ada aku pecah2 cabai melaka then goreng skali.. hehehe.. tapi untuk ecah tak buat pedaih la satgi dia tak mau makan.. ecah pun laju makan nasi goreng dgn ayam golek ni.. dia pun suka.. aku cuma ratah ayam saja.. tapi bukan aku makan sekoq arr.. aku makan 2 ketoi ja.. yang tak abih tu taruk dlm peti sejuk.. nak goreng mee ke bihun ke, aku amik isi ayam ni goreng je skali.. jimat kan.. hehehe..

3 comments:

  1. kelang lama @jalan klang lama.. memang nampak sedap..ejay!! awak dah pernah rasa ayam penyet tak!! resipi indonesia jawa timur.. teman baru dapat rasa setelah lama budak2 kat opis asyik cerita..kat sunway ..

    ReplyDelete
  2. sedapnya menu ang ej. mami suka sama cam ecah...nasi goreng. ayam golek pun sedap gak.. tak abis ka...bak mai seketui dua kat mami boleh ka hahahaha

    ReplyDelete
  3. I am trying to obtain the recipe for Nasi Ayam Golek but in english for a friend in Tasmania. Can someone help with this request. My email is:

    jaws_id@yahoo.com

    Thanks in advance
    John

    ReplyDelete

Slide 1

Slide 2

Slide 3

Cuppies

Sepintas Lalu

get this widget here