My Followers

January 05, 2009

Kunjungan Puan Berseri2 dari Perlis

Alhamdulillah, 2 hari lepas (3.1.2009) lepas magrib buat kenduri kecil-kecilan sebab masuk umah baru.. Buat tahlil skit.. yg hadir hanyalah adik-beradik saja. Itu pun tak ramai sgt.. Lagipun bajet kecik.. Kalau ada kengkawan yg kecik ati sebab tak jemput tu minta maaf dan harap paham ler.. tapi lepas2 ni kalau nak mai umah...silakan aje..

Keesokkan harinya puan berseri mai tgk2 umah.. satu family dia hangkot.. takpa2.. kita suka ja.. cakap ikhlas nih.. hahaha.. bukan senang kawan jauh nak mai.. tapi kita segan jugak kat dia, dia mai umah tgh bersepah, belum kemas, belum sapu, kul 11 lebih sebelum tu org mai pasang gril dapur... pastu sambung masak.. mcm2 la.. cuma sebelah pagi tu sempat cuci periuk kenduri yg besar2 gedabak tu and cuci baju 2 round.. sidai.. kena ligan panaih.. petang2 mesti ujan.. itu pun masa tetamu sampai tu periuk kenduri depan pintu.. tak sempat nak sorok.. ish..ish.. ish... teruknya puan rumah ni.. hahahhaha...
tgh masak baru tingat motor tak servis lagi, hubby dah nak berangkat ke perlis subuh2 pagi esok, hmmmmm.. kalut lak p dgn dia antar motor dulu.. balik tu sambung masak lagi.. ingatkan depa sampai kul 5 lebih rupanya 4.30 dah sampai... huh!! kalut jugak la..tapi seb baik tetamu ni sporting dan bleh buat mcm umah kita mcm umah dia sendiri sebab lepas makan kita nampak dia basuh pinggan.. jadi kita buat2 tak nampak saja lah.. wakakakkaaa.... kita jamu ja dgn apa yg ada.. takdak special2 sebab tak reti nak masak yg special2 pun.. hihihiii..
Di akhir cerita kita mmg berbesar hati sebab puan nina bbbatrisyia ni dah susah2 payah turun dari perlis mai tgk umah baru kita.. nanti buleh mai lagi ok.. bebila ja rasa nak mai, mai ja tau..

sila abaikan curtain yg hampir lusuh tu ye.. curtain baru next week bakal ku siapkan!! (pstt..pinjam curtain lama mak.. jgn habaq kat org tau! :p )
Buah tangan dari kak nina..

1 comment:

  1. omedetto...dah masuk umah baru yek. kat mana ej...kat hitech ke??? ingatkan sapa le puan berseri2 rupanya puan nina yg kreatip tu rupanya.

    ReplyDelete

Slide 1

Slide 2

Slide 3

Cuppies

Sepintas Lalu

get this widget here